het warmtenet
op de kaart
   ​​
Kortrijk Weide
​​
Waar komt het warmtenet in Kortrijk?  
Onderstaande kaartjes geven je een beeld van waar het warmtenet zal liggen na de diverse fases in het project.

​​

In de eerste fase van het project werd op de site Kortrijk Weide een loods herbouwd naar een nieuwe stek voor een jeugdcentrum, een kleine fuifzaal, een urban sports hal en een incubator voor bedrijven. Daarnaast worden twee nieuwbouwcomplexen gebouwd: een fuifzaal en een nieuw zwembad.

De energiebron die het zwembad verwarmt, heeft warmte op overschot. Die warmte wordt via buizen naar de nabij gelegen loods gevoerd om er de lokalen te verwarmen. 
   
​Campus West

In een volgende fase wordt een tunnel gerealiseerd onder de spoorweg en kunnen de gebouwen van UGent en Howest worden aangesloten op het warmtenet. De werken zijn voorzien voor het najaar van 2018.

Zo zal het warmtenetwerk er uitzien na de voltooiing van fase 1 en 2 samen.
Klik op de kaart om ze te openen in Google MapsHieronder vind je een tekening met dezelfde kaart, met een voorstelling van de nieuwe gebouwen die kunnen verwarmd worden met de restwarmte van het nieuwe zwembad.
   
​Strategie voor een regionaal warmtenet

Via een technische studie wordt onderzocht welke uitbreidingsmogelijkheden er zijn om nog hubs bij te creëren. Er zijn diverse opties dicht bij de huidige installaties, gaande van bestaande gebouwen tot nieuwe realisaties, maar er wordt ook gezocht naar oplossingen voor de hele stad én de omliggende regio, waarbij andere warmtebronnen en afnemers worden bekeken.