het warmtenet
op de kaart
   ​​
Fase 1
​​
Waar komt het warmtenet in Kortrijk?  
Onderstaande kaartjes geven je een beeld van waar het warmtenet zal liggen na Fase 1, Fase 2 en Fase 3.

​​

In de eerste fase van het project werd op de site Kortrijk Weide een loods herbouwd naar een nieuwe stek voor een jeugdcentrum, een kleine fuifzaal, een urban sports hal en een incubator voor bedrijven. Daarnaast worden twee nieuwbouwcomplexen gebouwd: een fuifzaal en een nieuw zwembad.

De energiebron die het zwembad verwarmt, heeft warmte op overschot. Die warmte wordt via buizen doorgegeven naar de nabij gelegen loods waar het de lokalen verwarmt. 
   
Fase 2

In fase 2 wordt een tunnel gerealiseerd onder de spoorweg en worden de gebouwen van UGent en Howest geconnecteerd op het warmtenet. De werken zijn voorzien voor het najaar 2018.

Zo zal het warmtenetwerk er uitzien na de voltooiing van fase 1 en 2 samen.
Klik op de kaart om ze te openen in Google MapsHieronder vind je een tekening met dezelfde kaart, met een voorstelling van de nieuwe gebouwen die zullen verwarmd worden met de restwarmte van het nieuwe zwembad.
   
Fase 3

In een derde fase wordt via een technische studie onderzocht welke uitbreidingsmogelijkheden er zijn om nog hubs bij te creëren. Er zijn diverse opties dichtbij de huidige installaties, gaande van bestaande gebouwen tot nieuwe realisaties maar er wordt ook gezocht naar oplossingen voor de hele stad waarbij andere warmtebronnen en afnemers worden bekeken.